Så lyssnar du på e-musik

Sök e-medier

Så lyssnar du på e-musik Så lyssnar du på e-musik

Lyssna på musik från Naxos via din mobiltelefon, surfplatta eller dator. Gratis och utan reklamavbrott.

Du loggar in med ditt bibliotekskort i musikdatabasen Naxos Music Library och kan sedan lyssna på klassisk musik, blues, jazz, världsmusik och lite pop. Databasen innehåller över 150 000 skivor som du kan välja bland.

Du behöver vara uppkopplad mot internet medan du lyssnar och musiken kan inte sparas. Efter två timmar blir du automatiskt utloggad men det går att logga in igen.

Lyssna på musik i din mobiltelefon/surfplatta

1. Ladda ned appen Naxos Music Library och NML Jazz från App Store eller Play Butik.

2. Gå till musikdatabasen Naxos Music library i din webbläsare via länken hedemora.naxosmusiclibrary.com eller hedemora.naxosmusiclibrary.com/jazz

3. Logga in i databasen genom att fylla i ditt bibliotekskortsnummer i fältet Lånekortsnummer.

4. Klicka på fliken Playlists och skapa ett konto genom att klicka på Sign up i raden Students/members Playlist.

5. Fyll i formuläret och klicka på Register New Account.

6. Du får därefter ett e-postmeddelande där du bekräftar ditt konto.

7. Användaruppgifterna (e-postadress och lösenord) som du valt använder du sedan för att logga in i appen på din telefon.

Antalet personer som kan lyssna samtidigt är begränsat, logga därför ut när du har lyssnat klart. Om du har problem att logga in är maximalt antal personer troligen inloggade. Prova igen senare. Du kan lyssna på musik högst två timmar i taget.

Lyssna på musik i din dator

1. Gå till musikdatabasen Naxos Music Library i din webbläsare via länken hedemora.naxosmusiclibrary.com eller hedemora.naxosmusiclibrary.com/jazz eller hedemora.naxosmusiclibrary.com/world

2. Logga in i databasen genom att fylla i ditt bibliotekskortsnummer i fältet Lånekortsnummer.

3. Sök fram musiken du vill lyssna på.

4. Musiken öppnas i en egen ljudspelare. Uppspelningen startar med en gång.

» Ladda ned Naxos broschyr

Tidningsrummet är öppet vardagar från kl. 8:00