Sök e-ljudböcker

E-ljudböcker lyssna i appen Biblio

1. Ladda ned Axell Medias app Biblio som du hittar i App Store eller i Play butik.

2. Starta appen Biblio och sök upp Hedemora bibliotek i rullistan på Biblios startsida och logga in med ditt bibliotekskortsnummer och PIN-kod.

3. När du hittar en bok du vill låna klickar du knappen Låna och sedan på Spela. Boken finns sedan under Mina Lån. Spelaren kommer automatiskt ihåg var någonstans i boken du slutade lyssna om du pausar eller stänger av.

4. E-ljudboken finns nu under Mina lån i 28 dagar. Vill du lyssna på e-ljudboken offline klickar du på knappen Gör tillgänglig offline.

5. För att fortsätta att lyssna på e-ljudboken vid ett senare tillfälle loggar du in i Biblio och går till Mina lån. Klicka på spela-knappen. Spelaren startar där du slutade att lyssna senast.

I App Store och Play Butik finns detaljerad information om vilka enheter som Biblio är kompatibel med. För Android krävs version 5 eller senare. iOS-appen kräver minst iOS version 10.3 och är kompatibel med bland annat iPhone 5s och senare.

För äldre mobiltelefoner eller surfplattor fungerar inte appen

Har du iPhone eller iPad kan du fortfarande lyssna direkt i webbläsaren Safari genom att gå via www.hedemorabibliotek.se och ladda ned e-ljudboken. Välj alternativet Lyssna i iPhone/iPad. E-ljudboken öppnas då i webbläsaren.

Använder du en Android som inte är kompatibel med appen Biblio kan du ladda ned e-ljudboken och spela upp den i webbläsaren genom att välja alternativet Lyssna i dator på www.hedemorabibliotek.se.

För båda dessa alternativ gäller:

När du ska fortsätta lyssna på e-ljudboken, logga in på Mina sidor och gå till Mina lån. Leta fram e-ljudboken. Klicka på länken Hämta e-lån och fortsätt att lyssna. Spelaren startar där du slutade att lyssna senast.

Äldre mobiltelefoner och surfplattor
iPad 1 2010
iPad 2 2011
iPad 3 2012

iPhone 1 2007
iPhone 3 2008
iPhone 4 2010
iPhone 5 2012
iPhone 5C 2013

Biblio ny version

1. Uppdatera Biblio-appen om ni inte har automatisk uppdatering på er enhet. I vissa fall kan man behöva radera den gamla versionen och ladda ned appen på nytt.

2. Logga in igen.

Den nya versionen av appen får fler kategorier att välja mellan, utökad träfflista och ett uppdaterat utseende för den kommande e-bokslanseringen.

Offlinefunktionen är förbättrad. Tänk dock på att enheten måste ha tillräckligt med utrymme för att nedladdningen ska lyckas.

Mina sidor

Öppettider 1 juni - 31 augusti

Lördag: Stängt

Tidningsrummet är öppet från kl. 8:00.

Öppettider 1 september - 31 maj
Måndag - torsdag 10:00-18:00