Så lånar du e-ljudböcker

Sök e-ljudböcker

Biblio 2.0 Biblio 2.0

Den nya versionen av appen är mer responsiv, har bättre ljudkvalitet och stabilare offline-funktion.

För att kunna använda appen måste du:

1. Ladda ner den nya versionen. I vissa fall kan man behöva radera den gamla versionen och ladda ned appen på nytt.

2. Logga in igen.

3. Befintliga lån behöver laddas ned på nytt.

Så lånar du e-ljudböcker Så lånar du e-ljudböcker

Det här behöver du:

Bibliotekskort och PIN-kod
För att låna e-ljudböcker behöver du ett bibliotekskort och en PIN-kod.

» Skaffa bibliotekskort

Dator, mobil eller surfplatta och ett lyssnarprogram
Du behöver ett lyssnarprogram för att lyssna på e-ljudböcker. Vilket program du ska välja beror på vilken apparat du vill spela upp e-ljudboken i.

» Android - Ladda ned appen Biblio i Play Butik.
» iPhone/iPad - Ladda ned appen Biblio i App Store.
» PC/Mac - Adobe Flash måste vara installerat.

Lyssna via dator
Om du vill lyssna på bibliotekets e-ljudböcker via dator måste du vara ansluten till internet under tiden du lyssnar.

Låneregler
Lånetiden är 28 dagar och när lånetiden är slut kan du inte längre lyssna på e-ljudboken. Vill du låna den igen får du hämta e-ljudboken på nytt. Du behöver inte lämna tillbaka e-ljudboken, utan den upphör automatiskt att fungera när lånetiden går ut. Boken kan heller inte återlämnas innan dess. E-ljudboken ligger dock kvar i ditt program tills du raderar den själv.

Du får låna max 3 e-ljudböcker/e-böcker per vecka. Biblioteket har också en maxkostnad per vecka och per titel. När veckokvoten eller titelkvoten är nådd går det inte längre att låna e-ljudböcker. När en ny vecka börjar går det att låna igen.

Tidningsrummet är öppet från kl. 8:00