Sök e-ljudböcker
Så lånar du e-ljudböcker Så lånar du e-ljudböcker

Det här behöver du:

Bibliotekskort och PIN-kod
För att låna e-ljudböcker behöver du ett bibliotekskort och en PIN-kod.

» Skaffa bibliotekskort

Dator, mobil eller surfplatta och ett lyssnarprogram
Du behöver ett lyssnarprogram för att lyssna på e-ljudböcker. Vilket program du ska välja beror på vilken apparat du vill spela upp e-ljudboken i.

» Android - Ladda ned appen Elib Ljudboksspelare i Play Butik.
» iPhone/iPad - Använd den inbyggda webbläsaren Safari.
» PC/Mac - Adobe Flash måste vara installerat.

Internetuppkoppling
Bibliotekets e-ljudböcker är strömmande och kan inte laddas ned. Därför måste du vara ansluten till internet under tiden du lyssnar.

Låneregler
Lånetiden är 28 dagar och när lånetiden är slut kan du inte längre lyssna på e-ljudboken. Vill du låna den igen får du ladda ned e-ljudboken en gång till. Du behöver inte lämna tillbaka e-ljudboken, utan den upphör automatiskt att fungera när lånetiden går ut. Boken kan heller inte återlämnas innan dess. E-ljudboken ligger dock kvar i ditt program tills du raderar den själv.

Du får låna max 3 e-ljudböcker/e-böcker per vecka. Biblioteket har också en maxkostnad per månad och per titel. När månadskvoten eller titelkvoten är nådd går det inte längre att låna e-ljudböcker. När en ny månad börjar går det att låna igen.

Lördag: Stängt

Tidningsrummet är öppet vardagar från kl. 8:00