Så lånar du e-böcker

Sök e-böcker

Så lånar du e-böcker Så lånar du e-böcker

Det här behöver du:

Bibliotekskort och PIN-kod
För att låna e-böcker behöver du ett bibliotekskort och en PIN-kod.

» Skaffa bibliotekskort

Användarkonto hos Adobe
För att kunna läsa bibliotekets e-böcker behöver du skapa ett användarkonto hos Adobe och få ett Adobe-ID. Användarkontot hos Adobe gör att du kan låna kopieringsskyddade e-böcker. Du måste vara 13 år för att skaffa ett Adobe-ID.

» Skaffa Adobe-ID

Dator, läsplatta eller surfplatta och ett läsprogram
Du behöver ett läsprogram eller en app för att läsa e-böcker. Vilket program du ska välja beror på vilken apparat du har. När du har laddat ned läsprogrammet behöver du auktorisera det med ditt Adobe-ID.

» Android - Ladda ned appen Aldiko Reader i Play Butik.
» iPhone/iPad - Ladda ned appen Bluefire Reader i App Store.
» PC/Mac/Läsplatta - Installera Adobe Digital Editions 3 via internet.
» Sony läsplatta - Installera Reader eBook via internet.

Låneregler
Lånetiden är 28 dagar och när lånetiden är slut kan du inte längre läsa e-boken. Vill du låna den igen får du ladda ned e-boken en gång till. Du behöver inte lämna tillbaka e-boken, utan den upphör automatiskt att fungera när lånetiden går ut. Boken kan heller inte återlämnas innan dess. E-boken ligger dock kvar i ditt program tills du raderar den själv.

Du får låna max 3 e-böcker/e-ljudböcker per vecka. Biblioteket har också en maxkostnad per månad och per titel. När månadskvoten eller titelkvoten är nådd går det inte längre att låna e-böcker. När en ny månad börjar går det att låna igen.

Under Mina sidor/Mina lån kan du se dina e-bokslån och ladda ned boken på nytt under låneperioden med länken Ladda ner (EPUB) utan att det räknas som ett nytt lån. Det innebär också att du kan hämta hem samma bok till flera apparater.

Tidningsrummet är öppet vardagar från kl. 8:00

Sommartid 1 juni-31 augusti vardagar kl. 10:00-18:00