Så lånar du e-böcker

Sök e-böcker

Så lånar du e-böcker Så lånar du e-böcker

Det här behöver du:

Bibliotekskort och PIN-kod
För att låna e-böcker behöver du ett bibliotekskort och en PIN-kod.

» Skaffa bibliotekskort

Användarkonto hos Adobe
För att kunna läsa bibliotekets e-böcker behöver du skapa ett användarkonto hos Adobe och få ett Adobe-ID. Användarkontot hos Adobe gör att du kan låna kopieringsskyddade e-böcker. Du måste vara 13 år för att skaffa ett Adobe-ID.

» Skaffa Adobe-ID

Dator, läsplatta eller surfplatta och ett läsprogram
Du behöver ett läsprogram eller en app för att läsa e-böcker. Vilket program du ska välja beror på vilken apparat du har. När du har laddat ned läsprogrammet behöver du auktorisera det med ditt Adobe-ID.

» Android - Ladda ned appen Aldiko Reader i Play Butik.
» iPhone/iPad - Ladda ned appen Bluefire Reader i App Store.
» PC/Mac/Läsplatta - Installera Adobe Digital Editions 3 via internet.
» Sony läsplatta - Installera Reader eBook via internet.

Låneregler
Lånetiden är 28 dagar och när lånetiden är slut kan du inte längre läsa e-boken. Vill du låna den igen får du ladda ned e-boken en gång till. Du behöver inte lämna tillbaka e-boken, utan den upphör automatiskt att fungera när lånetiden går ut. Boken kan heller inte återlämnas innan dess. E-boken ligger dock kvar i ditt program tills du raderar den själv.

Du får låna max 3 e-böcker/e-ljudböcker per vecka. Biblioteket har också en maxkostnad per månad och per titel. När månadskvoten eller titelkvoten är nådd går det inte längre att låna e-böcker. När en ny månad börjar går det att låna igen.

Under Mina sidor/Mina lån kan du se dina e-bokslån och även hämta e-boken på nytt under låneperioden via länken Hämta e-lån utan att det räknas som ett nytt lån. Det innebär också att du kan hämta hem samma bok till flera apparater.

Tidningsrummet är öppet vardagar från kl. 8:00

Sommartid 1 juni-31 augusti vardagar kl. 10:00-18:00