E-böcker så lånar du

Så lånar du e-böcker

Det här behöver du:

Bibliotekskort och PIN-kod
För att låna e-böcker behöver du ett bibliotekskort och en PIN-kod.

» Skaffa bibliotekskort

Det finns flera sätt att läsa e-böcker
Vilket program du ska välja beror på vilken apparat du har.

» E-böcker i appen Biblio (Android, iPhone/iPad)
» E-böcker i läsprogram Adobe digital Editions, Pocketbook Reader, Bookari, Aldiko (Android, iPad/iPhone)
» E-böcker i dator och i läsplatta
» E-böcker i Sony läsplatta

Låneregler
Lånetiden är 28 dagar och när lånetiden är slut kan du inte längre läsa e-boken. Vill du låna den igen får du ladda ned e-boken en gång till. Du behöver inte lämna tillbaka e-boken, utan den upphör automatiskt att fungera när lånetiden går ut. Boken kan heller inte återlämnas innan dess. E-boken ligger dock kvar i ditt program tills du raderar den själv.

Du får låna max 3 e-böcker/e-ljudböcker per vecka. Biblioteket har också en maxkostnad per vecka och per titel. När 7-dagarskvoten eller titelkvoten är nådd går det inte längre att låna e-böcker. När en ny 7-dagarsperiod börjar går det att låna igen.

Under Mina sidor/Mina lån kan du se dina e-bokslån och även hämta e-boken på nytt under låneperioden via länken Hämta e-lån utan att det räknas som ett nytt lån. Det innebär också att du kan hämta hem samma bok till flera apparater.

Öppettider 1 september - 31 maj

Tidningsrummet öppnar kl 8:00 måndag - fredag