Felmeddelande

Felmeddelande

Biblioteket har uppnått maximalt antal utlån av e-lån för denna period

Det får du besked om när biblioteket har uppnått max antal lån eller budgettaket för nedladdning av e-böcker/e-ljudböcker.

Du har uppnått maximalt antal lån av e-lån för denna period

Betyder att du har uppnått max antal lån av e-böcker/e-ljudböcker enligt den spärr som att satt per låntagare, 3 lån per 7-dagarsperiod.

Du kan tyvärr inte låna – kontakta personalen för besked om orsak

Betyder att du inte får låna e-boken/e-ljudboken av ett skäl som finns i bibliotekets katalog.

Ett oväntat fel har uppstått

Detta felmeddelande kan dyka upp vid driftstörningar hos e-boksleverantören Axiell Media/Elib.

Lånet är inte aktivt längre. Vänligen kontakta personalen

Detta meddelande visas när du försöker hämta en titel du redan har lånat, men som under tiden har hunnit bli gallrad hos Axiell Media/Elib.

Titeln kan inte lånas på grund av att den inte är tillgänglig hos leverantören

Det kan röra sig om en titel som blivit gallrad eller att det är något fel på katalogposten.

Biblio

Jag kan inte spela upp ljudboken i datorn

I de allra flesta fall löses detta problem genom att man uppgraderar till den senaste versionen av Adobe Flash Player. Om ljudboksspelaren inte går igång utan ser "grå" ut beror det vanligen på att din brandvägg blockerar uppkoppling till Elibs databas. Öppna port 1935 i brandväggen.

Jag kan inte ladda ned appen Biblio

Se till att ha den senaste versionen av iOS eller Android installerad. Om du har en äldre apparat som inte kan installera en nyare version av operativsystemen så kan du tyvärr inte heller installera och använda Biblio. Biblio kräver Android 5.0 eller senare versioner. Biblio är kompatibel med iPhone 5S och senare modeller.

Om du inte kan använda Biblio rekommenderar vi att du provar att lyssna direkt på bibliotekets webbsida. Välj Låna: Lyssna i dator som alternativ vid den e-ljudbok du vill låna, inte det rekommenderade Android eller iPhone. När lånet är registrerat ändras texten på knappen till Öppna: Lyssna i dator. Klicka på denna knapp så öppnas boken automatiskt i en ljudboksspelare i din webbläsare.

Jag kan inte logga in i appen Biblio

Har du valt Hedemora bibliotek i rullisten. Välj inte Biblioteken i Dalarna.

Bibliotekskortsnumret måste skrivas i en enda serie, utan mellanslag.

Har du laddat ned rätt app från App Store eller Play Butik? Det finns andra appar av olika slag som heter Biblio. Välj Axiell Medias Biblio.

Hur många appar har du öppnat i din mobil eller surplatta? Om du öppnar en app och sedan går ur den så är den fortfarande aktiv i bakgrunden. Om du har mängder av appar som ligger öppna i bakgrunden så påverkar det din enhets prestanda negativt.

Lånet kunde inte slutföras

Tyvärr visas i appen Biblio e-ljudböcker som inte finns tillgängliga för biblioteken att köpa in och låna ut. Förlaget tillåter helt enkelt inte bibliotekslån av dessa e-ljudböcker. Om du söker fram och försöker låna en sådan e-ljudbok så får du felmeddelandet ”Lånet kunde inte slutföras”.

Problem med att ladda ned eller att lyssna på ljudboken offline

Har du den senaste versionen av Biblio installerad? Det kommer nya uppdateringar regelbundet.

Nedladdningen av ljudböcker i Biblio är långsam. Det kan ta 15-20 minuter att ladda ner en ljudbok.

För att lyssna offline i Biblio ska man alltid ladda ned en ljudbok i taget, inte flera samtidigt. Undvik enheten under tiden nedladdningen pågår. Lämna Biblio öppet och vänta på att nedladdningen är slutförd.

E-boken finns på bibliotekets webbplats, men inte i appen Biblio. Vad är fel?

Vissa böcker finns bara i formatet PDF, som inte stöds av Biblio. Du kan då välja att läsa e-böcker med formatet PDF direkt i webbläsaren eller ladda ned den till ett annat läsprogram, ex. Adobe Digital Editions.

Tekniska fel

Adobe-id

För att kunna läsa e-böcker krävs ett Adobe-ID. Läsprogrammet/appen måste också auktoriseras med ditt Adobe-ID. Läs mer under » Så lånar du e-böcker.

Blanka sidor

Det kan bero på att minnet i appen är fullt. Ibland hjälper det att radera boken, ibland måste man radera appen Bluefire Reader och sedan ladda ned den på nytt. Har man en android enhet kan man testa att radera Hämtade filer i enhetens filsystem.

Content not supported eller Innehållet stöds inte

Webbläsaren i Android känner inte igen filtypen för nedladdningslänken. Använd Chrome som webbläsare, det brukar lösa problemet.

Om det inte löser problemet kan man importera filen direkt från Aldiko enligt följande:
1. Starta appen Aldiko.
2. Gå in på fliken Files via menyn, och därifrån till Download.
3. Markera nedladdningslänken URLLink.acsm och välj Importera.

Cookies

Nedladdning av e-böcker fungerar inte om du har blockerat cookies i din webbläsare.

Det gick inte att öppna URLLink.acsm eftersom filtypen inte stöds eller filen är skadad

Det här felmeddelandet kommer upp när du försöker öppna nedladdningslänken URLLink.acsm med programmet Adobe Reader i stället för Adobe Digital Editions.

1. Spara ner URLLink.acsm till din dator, till exempel på skrivbordet. Gör detta genom att välja Spara i stället för Öppna när du klickar på nedladdningslänken.
2. Högerklicka på länken, välj Öppna med... och välj sedan Adobe Digital Editions.
3. Klicka OK. Adobe Digital Editions öppnas och din bok laddas ned.

Device not authorized eller Enheten är inte auktoriserad

Du har inte auktoriserat ditt läsprogram med ett Adobe-ID. Skapa ett Adobe-ID och auktorisera läsprogrammet med detta.

E_ADEPT_NO_TOKEN

Något har gått fel när förlaget publicerad e-boken. Kontakta biblioteket som får kontakta e-boksleverantören.

E_ADEPT_ USER_AUTH

Något är fel på EPUB-filen. Kontakta biblioteket som får kontakta e-boksleverantören.

E_AUTH_BAD_DEVICE_KEY_OR_PKCS12 eller E_ACT_NOT_READY eller Error! Check Activation

Detta fel beror på att auktoriseringen med Adobe-ID av Adobe Digital Editions eller ditt läsprogram har slutat fungera, på grund av en uppdatering av apparatens operativsystem.

Det löser du genom att ta bort auktoriseringen och sedan auktorisera läsprogrammet på nytt med samma Adobe-ID som tidigare.

E_LIC_ALREADY_FULLFILLED_BY_ANOTHER_USER

Boken är knuten till ett annat Adobe-ID. När ett e-bokslån laddas ned första gången knyts det till det Adobe-ID som är auktoriserat på den apparat e-boken laddas ned på. Att man får det här felmeddelandet beror i regel på:

Du har först laddat ned boken till en apparat, och försöker sedan ladda ned samma bok till en annan apparat som inte är auktoriserad med samma Adobe-ID.

Du har först försökt ladda ned boken utan att installera något läsprogram. Lånet är då knutet till Adobes standard-ID, och kan inte laddas ner när du sedan installerat programmet och auktoriserat det med ditt eget Adobe-ID

E_LIC_ALREADY_RETURNED eller W_ADEPT_CORE_LOAN_NOT_ON_RECORD

Detta felmeddelande dyker upp om du har använt Return-funktionen i läsprogrammet. Eftersom e-bokslån inte går att återlämna i förväg, och den funktionen inte har någon koppling till vare sig bibliotekets eller Elibs system, kan du inte heller ladda ned ditt lån igen. Du måste vänta ut lånetiden på 28 dagar. Eftersom detta är något som ställs in lokalt i apparaten är det inget som går att rätta till i efterhand.

E_PDF_T3_INTERNAL_EXCEPTION

Tekniskt fel med originalfilen. Kontakta biblioteket.

Error! Check activation

Det här problemet uppstår när man försöker ladda ned en bok. Grundproblemet är att auktoriseringen av Adobe Digital Editions på något vis blivit fel. Det löser du genom att ta bort auktoriseringen och sedan auktorisera läsprogrammet på nytt med samma Adobe-ID som tidigare.

I/O Error eller E_Stream_Error_CURL returned eller A network error occured eller E_ADEPT_NO_FULLFILLMENT_RESULT

Adobe Digital Editions når inte nedladdningsservern. Detta fel tyder på att Adobe Digital Editions på din dator inte kommer åt Elibs nedladdningsserver, i regel eftersom du sitter bakom en brandvägg som inte tillåter Adobe att ansluta.

I inställningarna för brandväggen kan du ge enskilda program olika rättigheter. I Windows brandvägg, som du hittar i Security Center under kontrollpanelen, väljer du fliken Exceptions och sedan Add program för att lägga till ett program som ska undantas från skyddet. Där bör Adobe Digital Editions finnas med för att det ska fungera. Det fungerar på liknande sätt i andra brandväggar.

This loaned item has already been returned

Detta felmeddelande dyker upp om du har använt Return-funktionen i läsprogrammet. Eftersom e-bokslån inte går att återlämna i förväg, och den funktionen inte har någon koppling till vare sig bibliotekets eller Elibs system, kan du inte heller ladda ned ditt lån igen. Du måste vänta ut lånetiden på 28 dagar. Eftersom detta är något som ställs in lokalt i apparaten är det inget som går att rätta till i efterhand.

This loaned item is temporarily unavailable. Please try again later

Det här felmeddelandet kommer ibland upp efter uppdatering av iOS, när du försöker öppna en e-bok som redan ligger i Bluefire Reader. Det orsakas av att ditt Adobe-ID blivit korrumperad av uppdateringen.

Det löser du genom att ta bort auktoriseringen och sedan auktorisera Bluefire Reader på nytt med samma Adobe-ID som tidigare.

Token is not available

Något har gått fel när förlaget publicerad boken till e-boksleverantören. Kontakta biblioteket.

Verifying Loan

Detta visas när du öppnar en lånad e-bok i Bluefire Reader, men i regel bara någon sekund. Om meddelandet ligger kvar länge och boken inte öppnas beror det i regel på att din nedladdning av boken blivit skadad av någon anledning. Det löser du genom att ta bort boken ur Bluefire Reader och hämta den på nytt under Mina sidor/Mina lån.

1. Öppna Bluefire Reader.
2. I listan över böcker, tryck på Info-symbolen för boken som krånglar.
3. Klicka Delete. Om du får frågan om du vill återlämna boken, svara Nej. OBS! Det är av stor vikt att du använder Delete och inte Return för att ta bort böcker.
4. Gå till Mina sidor/Mina lån på bibliotekets webbplats och ladda ned boken igen.

Webbläsare

Om du har en Andriod apparat ska du använda den inbyggda webbläsaren Internet eller Chrome. Om du har iPhone eller iPad ska du använda den inbyggda webbläsaren Safari. Undvik appen Google. Om du har en Nexus är det webbläsaren Firefox som gäller.

Språk

Hedemora stadsbibliotek

Hedemora stadsbibliotek

Öppettider 1 september - 31 maj

Måndag: 10:00 - 18:00
Tisdag: 10:00 - 18:00
Onsdag: 10:00 - 18:00
Torsdag: 10:00 - 18:00
Fredag: 10:00 - 17:00
Lördag: 10:00 - 14:00
Söndag: Stängt

Tidningsrummet öppnar kl 8:00 måndag - fredag


Öppettider 1 juni - 31 augusti
Måndag - fredag 10:00-17:00