E-böcker i appen Biblio

I den nya versionen av Biblio kan du både lyssna på e-ljudböcker och läsa e-böcker i textform. Det betyder att du inte längre behöver skaffa ett Adobe-ID som tidigare.

1. Ladda ned och installera appen Biblio från Play Butik (Android-enheter) eller från App Store (iOS) till din surfplatta/smarttelefon. Appen är gratis att ladda ned.

2. Starta appen Biblio och sök upp Hedemora bibliotek i rullistan på Biblios startsida och logga in med ditt bibliotekskortsnummer och PIN-kod.

3. När du hittar en bok du vill låna klickar du knappen Låna och därefter på Ladda ner och Läs. Boken finns sedan under Mina Lån

4. För att läsa offline klicka på reglaget Gör offline.

5. Om du vill fortsätta att läsa e-boken vid ett annat tillfälle hittar du boken under Mina lån i appen, som kommer ihåg var du slutade att läsa senast (om du har laddat ned e-boken via appen).

6. Lånetiden är 28 dagar och avslutas automatiskt när lånetiden går ut. Vill du låna e-boken igen får du ladda ned den en gång till.

7. I App Store och Play Butik finns detaljerad information om vilka enheter som Biblio är kompatibel med. För Android krävs version 5 eller senare. iOS-appen kräver minst iOS version 10.3 och är kompatibel med bland annat iPhone 5s och senare och iPad 4 och senare.

Ordinarie öppettider 1 september - 31 maj

Tidningsrummet är öppet från kl. 8:00.

Öppettider 1 juni - 31 augusti
Måndag - fredag 10:00-17:00