Dalabiblioteken

Hedemora bibliotek blir en del av Dalabiblioteken

Dalabiblioteken är ett samarbete mellan folkbiblioteken i Dalarnas 15 kommuner. Under våren 2023 kommer samtliga folkbibliotek att bli en del av det samarbetet. Hedemora bibliotek går med 16 februari. För att kunna byta bibliotekssystem och webbplats inför Dalabiblioteken behöver biblioteket vara stängt. Har du återlämningsdatum som infaller under de dagar vi har stängt så förlängs de per automatik till 16 februari.

Obs! Vid författarbesöket av Henrik Berggren 14 februari är biblioteket öppet från kl. 17.30.
 

                  

 

Biblioteket stängt 10-15 februari

Från och med 8 februari kommer du inte kunna göra nya:

 • reservationer
 • fjärrlån
 • inköpsförslag

Från och med 10 februari kommer du inte kunna:

 • logga in på webben för att se dina lån eller låna om
 • söka efter böcker
 • reservera
 • lämna inköpsförslag eller fjärrlåneönskemål
 • låna e-ljudböcker, e-böcker eller e-filmer
 • frysa reservationer, även aktiva försvinner

Följande följer inte med från Mina sidor:

 • minneslistor
 • nyhetslistor

Om du vill spara din Minneslista rekommenderar vi dig att skriva ut din lista alternativt att mejla minneslistan till dig själv. Du kan sedan manuellt lägga in alla titlar på nytt under Mina sidor på den nya webbplatsen.

Nyhetslistor kan du skapa på nytt när du aktiverat den tjänsten under Mina sidor på den nya webbplatsen.
 

Biblioteket öppnar igen 16 februari

Nu som en del av Dalabiblioteken. Då kommer ditt lånekonto vara låst för alla bibliotekets tjänster. Dina befintliga lån är däremot överförda.

Nytt bibliotekskort och låntagaravtal

För att få tillgång till alla böcker, medier och tjänster i Dalabiblioteken behöver du ansöka om ett nytt bibliotekskort. Det gör du genom att godkänna ett låntagaravtal där du

 • ger ditt samtycke till att vi registrerar dina personuppgifter i Dalabibliotekens gemensamma system.
 • godkänner våra låneregler.
 • väljer om du vill uppge e-postadress och/eller mobiltelefonnummer. Då samtycker du till att vi kontaktar dig genom dessa kanaler för att diskutera frågor kring dina lån och reservationer. I annat fall skickas alla meddelanden med brev.

Du kommer att kunna underteckna din ansökan om bibliotekskort och låntagaravtalet digitalt via »dalabiblioteken.se. Saknar du tidigare inloggningsuppgifter eller BankID är du välkommen att besöka biblioteket så hjälper vi dig. Vid frågor kan du nå oss på telefon 0225-341 83 eller via e-post: biblioteket@hedemora.se.

Dalabiblioteken

Genom Dalabiblioteken kommer du att kunna låna och reservera böcker och andra medier från hela Dalarna på ett och samma bibliotekskort.

Du kommer att kunna söka i vårt stora utbud av medier och e-tjänster på den nya webbplatsen »dalabiblioteken.se. Där kan du också få tips på läsning och aktuella program på alla biblioteken. Varje bibliotek i samarbetet kommer att ha sina egna sidor på dalabiblioteken.se. Där kan du hitta information om just det bibliotek du vill besöka.

Cineasterna

Cineasterna kommer att ersättas av Viddla. Från den 16 februari kommer du åt Viddla via »dalabiblioteken.se eller »www.viddla.se. Kom ihåg att först godkänna det nya låneavtalet.

Biblio

Du måste ladda ner alla lån du vill spara innan 10 februari. Strömmande lån försvinner i bytet.

När vi är igång igen 16 februari kan du logga in på nytt i Biblio och då välja Dalabiblioteken (istället för Hedemora bibliotek) som ditt bibliotek. Kom ihåg att först godkänna det nya låneavtalet.

Språk

Navigation Menu