Böcker

Böcker

Här hittar du romaner, deckare, fantasy, serier, barnböcker, ungdomsböcker, poesi, noter, biografier, faktaböcker, kurslitteratur med mera.

Lättlästa böcker

Ibland är det jobbigt att läsa. Man kanske ser dåligt, har dyslexi eller är ovan att läsa. Då finns det lättlästa böcker att låna. De lättlästa böckerna har ett enkelt och rakt språk. 

Lättlästa böcker finns för både barn och vuxna. Böckerna är uppdelade efter romaner, deckare och faktaböcker. Några lättlästa böcker finns också inlästa på daisy för lästräning.

Böckerna är märkta med en röd prick på bokryggen.

Storstilsböcker

För dig som inte ser så bra finns det böcker som är tryckta i extra stor stil. Storstilsböckerna är ett bra alternativ när det har blivit svårt att läsa vanliga böcker som ofta har liten text. Innehållet är samma som i vanliga böcker. Det finns både deckare, klassiker och moderna romaner. 

Böcker på andra språk

De flesta av våra böcker är på svenska, men här finns också titlar på andra språk som till exempel engelska, finska, spanska, arabiska med mera. Vill du låna böcker på ditt hemspråk kan vi beställa hem en bokdeposition på det språket. Vi har även språkkurser för dig som vill träna på det svenska språket eller för dig som vill lära dig ett nytt språk.

» Lättlästa böcker

» Lästräning - bok & daisy

» Storstilsböcker

» Böcker på andra språk

Språk

Hedemora stadsbibliotek

Hedemora stadsbibliotek

Öppettider 1 september - 31 maj

Måndag: 10:00 - 18:00
Tisdag: 10:00 - 18:00
Onsdag: 10:00 - 18:00
Torsdag: 10:00 - 18:00
Fredag: 10:00 - 17:00
Lördag: 10:00 - 14:00
Söndag: Stängt

Tidningsrummet öppnar kl 8:00 måndag - fredag


Öppettider 1 juni - 31 augusti
Måndag - fredag 10:00-17:00