E-film så lånar du

Sök e-filmer

Så lånar du e-film via Cineasterna Så lånar du e-film via Cineasterna

Du kan låna 4 filmer i månaden. Filmen är tillgänglig i 48 timmar efter att du har lånat.

Tjänsten är gratis men det kan tillkomma kostnader hos mobiloperatören beroende på vilket internetabonnemang du har.

Se film i dator, surfplatta eller mobil

1. Logga in på bibliotekets webbplats med ditt personnummer eller bibliotekskortsnummer och din PIN-kod.

2. Sök efter en film du vill låna i sökrutan eller via kategorierna under E-film.

3. Klicka på filmens titel.

4. Klicka på Låna: Strömmande media som du hittar längre ned på sidan.

5. Klicka på Öppna: Strömmande media.

6. Klicka på knappen Play och se filmen.

7. Under Mina sidor/Mina lån kan du se dina filmlån. Du kan även hämta filmen på nytt under låneperioden via länken Hämta e-lån utan att det räknas som ett nytt lån. Det innebär också att du kan hämta hem samma film till flera enheter.

Apple TV

1. Starta webbläsaren på din iPhone eller iPad.

2. Tryck på symbolen för Skärmdubblering/AirPlay på din enhet. Du kommer åt skärmdubbleringen genom att svepa uppåt från skärmens nederkant.

3. Ta fram listan över tillgängliga enheter och välj den enhet du vill spela upp filmen på.

4. Om undertexten inte visas vid uppspelning kan du göra följande. Tryck på symbolen för undertext, välj Av och därefter önskad text. Tryck på Klar och fortsätt din uppspelning av filmen.

Chromecast

Chromecast fungerar för närvarande endast på Android-enheter och datorer med webbläsaren Chrome.

1. Starta webbläsaren Chrome på din dator, surfplatta eller mobil. Den finns att hämta gratis via www.google.se/chrome.

2.. Klicka på symbolen för Cast på din enhet. Välj casta www.cineasterna.com.

3. Välj den plats du vill casta till och Ready to cast

Tidningsrummet är öppet vardagar från kl. 8:00.